Managerspel på dator

Det finns till att börja med en hel del olika typer av managerspel. En del är rena och skära spel. Det mest kända exemplet finner vi i ”Football Manager”. Detta är en franchise som startade för 20-talet år sedan och har vuxit sig väldigt starkt inom fotbollsvärlden. Spelet är uppbyggt så att du är manager och tränare för ett lag. Du kan anställa hjälptränare som hjälper dig med träningar och liknande saker. Dessutom är det du som bestämmer vilka spelare som ska säljas, vilka som ska köpas och vilka som tas ut till match.

Sedan finns det managerspel som anordnas av tidningar eller hemsidor där man betalar en summa pengar för att vara med under en säsong eller turnering. Man väljer sitt lag i en viss liga eller en viss turnering och har oftast en budget att röra sig med som man inte får överskrida. Det spännande med dessa managerspel blir att man kan vinna priser och pengar om man gör riktigt bra ifrån sig. Det mest kända i Sverige borde vara Aftonbladets managerspel som de har under fotbolls-EM.

Men det är inte bara inom fotbollen man kan hitta såna här spel. De har börjat hitta in till en massa olika sporter såsom hockey, amerikansk fotboll och så vidare. Något annat roligt man kan göra med managerspel är att man ju givetvis kan spela och tävla mot varandra. Det brukar alltid kunna vara en snackis på arbetsplatsen om hur bra eller dåligt som det går för de olika deltagarna.

Dock är det svårt att bortse från att fotbollen är den stora sporten i detta sammanhanget. Oerhörda mängder med personer som spelar och njuter av olika typer av managerspel runt om i världen. I och med att det är världens största sport så finns det ju givetvis en massa fans där ute också.